30 maj 2014

 
"Med fantasin på rätt ställe kan man komma långt"

Våran fruktpicknick utveklades mer och mer, tills vi i nästa stund hade skapat oss ett mysigt "boende". För ja, jag skulle ha kunnat sova där hela natten om det inte vore för alla myggor. Därför kallar vi det för boende. 
 
Vi har ätit massa frukt, glass, sallad.. spelat tv-spel som vi inte förstått oss på, sjungt fina stämmor till singstar, sett på skräckfilm och tagit ett X antal toapauser när man har suttit som bekvämast. 
 
 
Men nu är jag hemma i mitt rum, så långt borta ifrån någonting så fantastiskt som detta. Jag kliar tillbaka på mina myggbett och är irriterad över att kroppen inte vill låta mig sova. Imorgon ska jag jobba. Och på söndag med. Sedan ser jag fram emot två veckors semester, även om jag fortfarande har skola. Det kommer bli grymt. Min sommar kommer bli grym. För det blir vad jag gör det till. 

24 maj 2014

 
Jag är tom på ord. Mina ögonlock är tunga och väger bly. Jag är helt slut och jag önskar jag kunde sova ostört. Mardrömmarna håller mig vaken igen. Likaså stressen. Jag hinner inte varva ner. 
 
Jag vet inte om jag lever, allt är overkligt. Tiden går snabbare än vanligt. Det är snart juni, jag är snart 18. Vad hände? Jag känner press av att ta körkort. Jag har inte suttit i förarsätet på 9 månader. Jag fck panik. Sedan dess har jag inte vågat börja om igen. Jag har inte haft "tid". Sanningen är att jag är rädd. Just det, rädd. 
 
På min önskelista har jag skrivit upp en kamera. Den är häftig. Men jag kommer få köpa den själv tillslut. Jag ser inte fram emot att bli vuxen. Även om jag redan är ganska mogen och ansvarsfull för min ålder. Jag vill bara flytta hemifrån. 
 
Ögonen blir tyngre. 
 
Jag.
Måste.
Sluta. 

22 maj 2014 - utflykt


21 maj 2014

En liten video ifrån måndagskväll


20 maj 2014

Ni kan aldrig någonsin förstå hur bra hon är!

Det är slutspurten i skolan, och än trillar nya läxor, inlämningar och prov in. Jag är helt dö slut. Jag har inte tid till att sova, för när jag väl försöker tänker jag redan på alla måsten. Dessa måsten får mig att gå högt i tak. Panikattacker omvartanat, jag klarar inte av det som alla förväntar av mig. Jag har också gränser. 

Mina dagar är alltid fullspäckde, och om inte, så tar det inte lång tid innan det blir de. Egentligen finns det ingenting negativt med det, för jag gillar att vara borta från mitt rum, och utanför lägenhetens dörr. Frihet.
 
"Så länge jag andas"

19 Maj 2014

 
En gång i tiden så skulle det här egentligen vara en fotoblogg. Se hur det gick med det. Jag älskar att ta kort, jag är inte bra på det alls, men det är det som är det roliga. Jag har inga erfarenheter av hur en kamera egentligen fungerar, jag kan inte ens min egen. 
 
 
Däremot händer det då och då att jag blir nöjd med det som jag faktiskt har lyckats fånga på bild, samtidigt som det förvånar mig att det krävs såpass mycket ansträning för att få helt okej resultat. Det är därför jag sitter och lägger upp bilder från kvällens spontantrip med Elin ut i ösregn och åska. 
 
 
"Idag är jag så jävla bra"

12 maj 2014

Igår kände jag mig gammal som publik i bingolottostudion.
 

10 maj 2014

Jag skulle väl kunna börja med att säga att det har varit en händelserik dag på jobbet. 

Det var drygt en timme kvar tills mitt pass skulle ta slut. Vi hade upptäckt att fritösen inte betedde sig som den egentligen borde ha gjort. Värmen hade blivit för hög och rök kom ifrån oljan. Vi bestämde oss för att försöka kväva röken och stänga av fritösen så att möjligheten till att låta temperaturen sjunka skulle finnas. 

Vi tog emot kunderna som vanligt tills röken påverkade oss som personal allt mer när vi andades in. I nästa sekund hördes en stor smäll, jag vände mig om för att se vad det var och möts av lågor under fritöslocket. Utan att ens tänka mig för skriker jag ut "det brinner", får lite smått panik och backar därifrån. Jag tror vi alla både som personal och kunder var lite smått chockade.

Hela händelsen slutade med att restaurangen fick stängas ner pga röken. Medans brandbil, polis och ambulans kom till platsen satt vi fyra som jobbade ute på en bänk och huttrade men samtidigt pratade högt och avbröt varandras meningar om vad som just precis hade hänt. 

Det var så jävla coolt att uppleva detta på något sätt, men ändå skrämmande när man vet att allting sker på ett ögonblick. 

Det är väl också därför jag sitter uppe och skriver detta nu, jag är fortfarande i chock och kan inte riktigt varva ner. Vilket jag borde ta och göra nu om jag ska orka med morgondagen. Det ska bli så skönt med helg.

8 maj 2014

I skrivandets stund sitter jag och pluggar, eller egentligen inte längre när jag sitter och skriver här. Idag har jag varit produktiv, tagit vara på all tid som dagen har haft ett erbjuda mig. Jag har sovit ut kan man säga, iallafall haft sovmorgon i en timme, därefter har jag varit lagom närvarande på lektionerna i skolan. Jag kan äntligen säga att jag har lämnat in min kompletteringsuppgift och har numera kunnat starta upp på nästa uppgift som jag nu har kommit halvvägs på, även om jag så har en lång bit kvar är jag ändå stolt, för att jag har dessutom jobbat idag. 
 
Jag har börjat gilla att vara med i sociala sammanhang. Låt mig säga uppskatta. Jag har helt slutat bry mig om vad andra tycker om mig och kör numera bara på med min personlighet som Fredrika Åkervall. Jag vet att det finns de som uppskattar mig, och om inte, so be it. För jag är trött på att vara en "outsider".
 

Annars då, jag känner mig i dagsläget i balans med min vardag trots att inlämningar och prov väller över mig tills jag inte längre får någon luft. Men mer än så är det inte värt att säga. Jag har börjat arbeta bort muren bit för bit. 
 
Imorgon är det fredag. Helg kan man säga. Jag ska jobba hela kvällen, 16:30-23, jag försöker att gilla denna situationen också. Så därför ska jag "ta tummen ur rumpan" för resten av helgen är jag ledig, LEDIG. Jag minns inte när det hände sist sen jag blev anställd. En ledig helg, och jag har saker planerade. Tjooohooo! 
 
Nu har klockan tickat på alldeles för snabbt. Tror det är dax för mig att slänga ner både block och data på golvet så att jag kan få mig lite sömn inatt och troligtvis orka ta mig upp ur sängen. Det är ju typ ett måste, jag hatar måsten.
 
Godnatt! 
 

Ett test in på nattimmarna


RSS 2.0