Ett-års kalas

Favoritkillen ♥

20 mars 2015

 
Det är väl ungefär lite såhär som jag ser ut nu för tiden. Inte med så mycket ork till att lägga tid på mitt utseende.Mina ögon dör ut, och likaså mitt leende. Men vem har sagt att man måste se modellsnygg ut när man inte mår hundra procent bra? 
 
Jag knuffas som vanligt omkull av hårda vindar eller återvänder till vad jag kallar helvetet när mina hinder blir för svåra. Jag blir tillsagd att bita ihop de sista månaderna innan skolan tar slut, men inte ens det klarar jag av. Jag har fått möjligheten till att få stöd och hjälp, att få en samtalskontakt, och att reda ut det ena med det andra, men jag accepterar inte hjälpen. Jag är inget "tycka synd om" objekt, jag blottar inte mina känslor öppet face to face, jag blottar endast mina känslor här på min blogg, det är det närmsta till att "öpnna upp mig" som jag kommer att komma, någonsin. 
 
..... 
 
Det har blivit fredag, men jag kan ändå inte slappna av. Mina tankar går på högvarv som om att jag hade miljoner saker att göra. Fast det kanske är så, jag borde ha högar uppradade med saker att göra med tanke på allt jag skjuter undan. Suck. Hjärnan har redan hoppat in och ställt in sig i ångestläge ända fram tills påsk.
 
- Livet älskar mig mer än vad jag älskar livet. 

9 mars 2015

 
Som vanligt slutar mina glädje rus med att tårarna strömmar ner från mina kinder. För är det inte det ena så är de det andra som får mig att sjunka till botten. Ibland verkar det nästan så att jag ska behöva be om ursäkt över att jag finns. Och så långt som jag har förtstått det, så ska det inte behöva vara så. 
 
"Du är kall på utsidan, men du har ett varmt hjärta" 
 
Alldeles för ofta önskar jag att jag befann mig någon annanstans där mänsligheten inte ens existerade. Att jag just i denna stund skulle ta mina sista andetag. Att få gå och lägga sig men aldrig vakna upp till en ny dag igen. Jag undrar vilka som skulle bry sig, och vilka som skulle gråta floderna åt mig som jag nästintill gör varje kväll. Vilken betydelse har jag egentligen när jag bara känner mig som luft? 
 
-----
 
Jag vet inte längre hur jag ska orka kämpa vidare när mina drömmar blir nertrampade och jag får, vad som känns som ett knivblad i bröstkorgen. Allting känns bara hopplöst och omöjligt. Allting blir bara fel även om jag försöker att göra rätt. Hur gör man nu när man har provat på 371 olika sätt? 
 
"Du kan gå din egen väg" - Håkan Hellström 
 
Tack Håkan.
Men det fungerar inte. 

1 mars 2015

 
Jag har varit hos min syster och plutten sen i fredags och försökt njuta av tillvaron så mycket som möjligt. Jag lyckades blockera ångesten mer än vanligt och jag lät den inte hitta en väg att ta sig igenom. Så det har faktiskt varit en bra helg att det nästan var jobbigt att sätta sig på bussen hem därför att jag vet vad som skulle vänta då. Men jag har lyckats duscha iallafall, och vad mer kan jag begära? 
 
Imorgon åker jag till min nya praktikplats. Jag var där i fredags och pratade med min handledare och övrig personal, men nu så ska jag kämpa mig igenom fem kortare dagar denna veckan. Jag måste klara det här nu. Platsen är inte ny, inte personalen och inte alla vårdtagarna heller, jag har ju varit där under tidigare år. Kom igen nu! 
 
------ 
 
Jag väntas kunna få en fullärd praktik under dessa två veckor, iallafall så skulle de två veckorna som är kvar räcka för att jag ska klara av att få godkänt på mitt gymnasiearbete, och jag hoppas själv att jag ska slippa behöva ta igen praktiktid under skoltid. Skulle jag inte anses ha tillräckligt mycket erfarenhet så kommer jag få tid efter studenten att förbättra mig. Men det är det sista jag vill tänka på. Jag vill bara bli av med allting och lyckas ta mig igenom det här någorlunda levande. 
 
Glöm inte av att andas. 
 

RSS 2.0